El Tecnocampus renova el compromis amb Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses del territori

Tecnocampus

Publicado el 26-01-2017

Fecha de inicio: 26-01-2017

Fecha final: 26-01-2017



Actualment, el TecnoCampus dóna servei als cedents i reemprenedors de Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Cabrils, Òrrius, Argentona, Dosrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac, Arenys de Mar i Arenys de Munt. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

Des de la seva posada en marxa el 2012, el centre de Reempresa al TecnoCampus ha tingut 31 casos de “reempreses d’èxit” (cessions de negocis) que han generat una inversió induïda de més de 1.396.000 euros i que han salvaguardat 114 llocs de treball. Aquest punt d’atenció ha assessorat fins a dia d’avui a 110 cedents i a 154 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament.

Un 53% dels qui han reemprès un negoci en aquest punt d’atenció eren persones en actiu. D’aquestes, un 60% disposaven d’estudis universitaris. Al TecnoCampus, un 39% del total d’empreses inscrites al programa Reempresa són del sector del comerç i un 71% tenen entre 1 i 5 treballadors.

A l’acte d’avui hi han participat la regidora de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Mataró i presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, que ha destacat la capitalitat del Maresme en aquest projecte i l'enorme servei que presta al teixit productiu. A més de Guillén, han participat en l'acte la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra; la presidenta de la FAGEM, Roser Moré; el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad; i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer. 

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot han renovat l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat. És aquets acord el que permet que el TecnoCampus sigui, per encàrrec de l’Ajuntament de Mataró, centre de Reempresa a la capital del Maresme.

A les comarques barcelonines, des de la posada en marxa de Reempresa s’han produït 423 reempreses d’èxit (cessions de negocis) que han generat una inversió induïda de més de 20M d’euros. Al programa s’hi ha inscrit fins al moment més de 2.176 reemprenedors i 1.340 empreses cedents. 

Pel que fa al global del país, ja són 1.107 el nombre de reempreses d’èxit, que han generant una inversió induïda de més de 50M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 36% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30% i un 27% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.

El programa Reempresa té el suport de l’entitat financera CaixaBank a través de CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms.

Font: tecnocampus.cat

Reempresa en los medios