https://www.elnacional.cat/
Publicado el 11-12-2018
Fecha de inicio: 11-12-2018
Fecha final: 11-12-2018
El Centre de Reempresa de Catalunya és un servei públic sense cost que posa en contacte venedors amb emprenedors disposats a donar continuïtat al negoci
La Generalitat mitjançant el Centre de Reempresa de Catalunya, per facilitar al màxim aquests processos de venda, facilita la posada en contacte entre les dues parts, sense que suposi cap cost per a l’usuari, i els acompanya en tot el procés de compravenda. És un servei públic que actua com un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, que pretén posar en contacte els empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a donar-los-hi continuïtat.
El projecte permet reforçar el teixit empresarial del nostre país, com també evitar que es destrueixin llocs de treball
Reempresa és un mercat estructurat, definit i formal al qual es troben l’oferta i la demanda per a la transmissió d’empreses. No només es tracta de facilitar la venda, sinó també de donar continuïtat a empreses que estan en funcionament i cerquen un relleu en la propietat i en la seva direcció. De fet, és set vegades més fàcil donar continuïtat a una empresa que ja està en funcionament que començar des de zero, perquè un negoci en marxa ja té els seus clients, proveïdors, locals o instal·lacions i experiència.
És set vegades més fàcil donar continuïtat a una empresa que ja està en funcionament que començar des de zero
Aquesta iniciativa, impulsada per la patronal Cecot i Autoocupació amb el suport de la Generalitat i el Fons FEDER de la Unió Europea, disposa de 150 professionals i 80 punts d’atenció al públic repartits per tot el territori català, que es poden consultar al web de Reempresa.
El Centre de Reempresa de Catalunya és una eina útil de creixement empresarial on les empreses poden optar a reprendre un negoci per créixer i expandir-se. Així doncs, el Centre ofereix:
La part que cedeix el negoci li permet valorar el patrimoni de l’empresa i recuperar la inversió i esforç que ha dedicat creant-lo i gestionant-lo. D’altra banda, la part reprenedora té la possibilitat d’accedir a la propietat d’una empresa sense passar per la fase de crear-la, aprofitant un negoci en rendiment i en ple funcionament, i fins i tot amb la possibilitat de rellançar-lo.
El projecte permet reforçar el teixit empresarial actual, donar una continuïtat a l’activitat i conservar el teixit empresarial del nostre país
Portant a terme aquest procés es genera autoocupació, permet a l’emprenedor ser el seu propi cap, invertir i guanyar diners i, en termes generals, ajudar al creixement empresarial mitjançant l’adquisició d’un altre negoci ja en funcionament.
Segons dades de setembre de 2018 trobem que des de 2011, més de 1.850 empreses van aconseguir amb èxit el seu traspàs. Els sectors que lideren el projecte estan encapçalats pel comerç (35%), i també hi ha els serveis (27,5%), la hostaleria (31%), la indústria (5,5%), la construcció i reformes (0,80%) i d’altres (0,20%).
Els principals motius de cessió són per jubilació (31,19%), canvi de professió (12,76%), motius personals (12,08%), canvi de domicili (8,60%) i salut (8,26%).
El 87,56% de les empreses cedides continuen en funcionament
Pel que fa a l’evolució de la facturació després de la compravenda, un total del 75% de les empreses ha augmentat la facturació. I respecte a l’evolució dels treballadors després de la compravenda, un 31% ha augmentat la plantilla, un 60% l’ha mantinguda i un 8% l’ha reduïda.
Font: https://www.elnacional.cat/