“Em fa especial il·lusió poder col·laborar en aquesta fase de transició amb el Reemprenedor per facilitar la continuïtat del negoci”

Publicado el 07-03-2019Empresa: Neteges forestals Christian Lòpez. Localitat: Maçanet de Cabrenys | Cedent (C): Christian Lòpez | Reemprenedor (R): Marc Guitart

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C: És un negoci de serveis de neteges forestals que es dedica al manteniment de zones verdes, camins i carreteres de municipis de l’Alt Empordà, manteniment i trituració de zones vegetals, neteja i manteniment de boscos i marges i servei de neteja de solars i parcel·les.

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C:  Perquè volia jubilar-me. Volia començar a descarregar-me de feines i responsabilitats amb  un cert marge de temps i sense presses, per això em vaig plantejar fer aquest pas amb previsió.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R: Actualment el mercat laboral no és massa estable i si tens un negoci propi que creus que pot funcionar, val la pena arriscar-se. Jo volia treballar per a mi mateix i aquest negoci s’ajustava molt al que m’agrada fer.

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: A llarg termini sí, però de moment vull seguir donant el mateix servei per preservar uns clients que ja estaven fidelitzats. Ara per ara miraré de seguir i consolidar l’actual funcionament que ja genera ingressos. Més endavant sí que em plantejaré ampliar el negoci, perquè veig possibilitats de fer més coses.  

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

R: Soc mecànic de maquinària agrícola, industrial i de camions. Familiarment, tenim una explotació agrícola i estem molt vinculats a aquest sector.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa a través de l’àrea de promoció econòmica de Figueres?

C: Un servei fantàstic. Ens han assessorat de manera molt completa en tot el procés, i s’ha concretat amb el relleu del negoci. Estem molt contents!

 

R: Hi ha hagut un seguiment i suport des de l’inici fins al final molt positiu, coincideixo amb el Christian.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: Soc conscient de la importància d’un acompanyament al Reemprenedor perquè l’activitat segueixi funcionant bé, i em fa especial il·lusió poder col·laborar en aquesta fase de transició amb el Marc per facilitar la continuïtat del negoci.

 

R:  Per a mi és vital poder disposar d’aquest acompanyament. De fet, en el mateix acord ja hem pactat un acompanyament inicial del Christian per treballar un temps conjuntament, i assegurar la continuïtat de l’activitat perquè el servei als clients sigui igual o millor.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un Reemprenedor?

C: Que sigui veraç i que pugui cedir amb previsió i sense presses, i ser conscient que invertirà hores en això. Que confiï completament en l’equip de Reempresa.

R: Que estigui preparat i tingui recursos o tingui la capacitat de cercar-los quan li apareix l’oportunitat. Que no es tanqui portes. En el meu cas, per exemple, vaig haver-me de replantejar el tema del finançament, i vaig haver de buscar-lo d’una altra font diferent a la que em plantejava inicialment. Em va costar alguns dies i gestions més, però no em va fer abandonar la idea de comprar el negoci.

 

Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

C: Hem estat uns 8 mesos des de que vam venir al servei. L’entesa amb el reemprenedor en particular va ser fàcil i ràpida. Des de la primera trobada fins a la signatura final de la compravenda han passat uns 3 mesos.

 

R: Hem tingut diferents trobades que m’han permès conèixer i tenir informació de l’activitat, i conèixer també el cedent. Ha sigut molt important aquesta última part de conèixer-lo també com a persona, perquè ha sorgit una complicitat/confiança mútua molt important per tirar endavant la transmissió de l’activitat.