"T’imagines una cosa de la compravenda, però no és tan fàcil i ens ha ajudat molt tenir-vos darrere"

Publicado el 18-12-2020Empresa: Tres Quarteres : Horta ecològica certificada | Localitat: Mataró | Reemprenedors: Nicolau Sentis i Joel Martí | Cedents: Glòria Torret i Míriam Tornero

Míriam I Glòria , perquè vau posar el negoci a la venda?

Míriam :El negoci funciona bé, però va haver-hi un moment en que teníem altres inquietuds personals tot i que ens agrada molt i hem treballat molt per construir tot això, , la vida té molts cicles, era un bon moment de buscar un relleu per portar algú amb més energia i més il·lusió, que continués amb el projecte.

Glòria: També ha contribuït el factor de la maternitat, que  és com un trencament de les coses que anaves fent, necessites dedicar més temps a la família i al final t’ has de decidir i trobar de fer  coses noves.

 

Nico i Joel, perquè vau decidir emprendre  aquesta empresa?

Joel: Ho Vam decidir durant el confinament del coronavirus, estàvem cadascú en una situació de treball que vam perdre. Jo he treballat com a conductor d’ambulàncies però sempre he tingut un hort a casa i he anat veient que allò em cridava més que conduir ambulàncies.

 Vam coincidir amb el Nico en un grup d’amics i parlant vam decidir iniciar un negoci de cultiu ecològic, però ens vam assabentar que Tres Quarteres es cedien el negoci i de seguida ens vam posar en contacte i vam arribar aquí on estem ara.

Nico: Jo feia de jardiner i també em vaig quedar sense feina. M’agrada molt la cultura i l’agricultura, i jo també havia tingut un terreny .A través d’un contacte vam conèixer a Tres Quarteres i vàrem contactar.

 

P. Quin servei us ha ofert Reempresa?

Cedents:  L’acompanyament en tot el procés. Des de la creació de l’empresa ho havíem fet tot a través del gestor, tota aquesta part ja l’ha teníem, però traspassar no ho havíem fet mai!

Estem molt agraïdes, perquè Reempresa del Tecnocampus ha fet doble feina, perquè vam tenir uns primers interessats i un cop fet tot el procés es van tirar enrere. Però al  final  ha acabat bé, hem arribat a l’objectiu que teníem que era cedir el negoci i el deixem en bones mans. Ha estat un llarg camí, des del desembre de 2018 quan  vam posar l’anunci i al febrer van aparèixer els primers compradors . T’imagines una cosa de la compravenda, però no és tan fàcil i ens ha ajudat molt que estiguéssiu  vosaltres al darrera.

Reemprenedors: No sabíem per on començar a fer res: els tràmits de la compra venda , l’alta d’autònoms i la creació de l’empresa.....menys mal que els Tecnocampus ens heu ajudat, perquè encara estaria buscant el que és un NIF!

 

Creieu important aquest temps de convivència, que heu estat junts?

Reemprenedors: Sí, molt necessari, per nosaltres sobretot que no teníem massa idea de com portar un negoci,  i també per aprendre  les dinàmiques de treball, perquè no canviïn de cop. Si haguessin creat el negoci a  la nostra manera , anant a cegues, seria totalment diferent.

El procés d’aprenentatge  ha estat  gradual per nosaltres i hem après la seva manera de funcionar.

Cedents: Nosaltres valorem molt que hi hagin innovacions, perquè ens havíem quedat una miqueta antiquades en algunes coses de gestió. Ells son gent jove, amb altres coneixements i poden innovar i millorar el projecte per donar-li continuïtat. Hi ha moltes coses a explicar, hem ajudat tot el que hem pogut. Hem fet una cessió progressiva d’uns mesos, però ara la  nostra situació personal ha canviat, ja hem començat a treballar en un altre lloc, però hem vingut tot el que hem pogut per les tardes per acabar de fer els traspàs de coneixements.

Han vingut a repartir amb nosaltres diversos cops, han vingut a veure com fem les cistelles ecològiques, hem fet classes de certificat de cccpae, de les comandes, de comptabilitat i factures i alguna cosa més, també de previsió dels cultius per que  vagin més ràpid....Saben que poden trucar-nos si tenen qualsevol dubte....!

 

Algun consell que els  donaríeu a un empresari que vol traspassar la seva empresa, com ho heu fet vosaltres?

Cedents: Aconsellem molt el servei de Reempresa del Tecnocampus , perquè realment facilita molt les coses, et dona suport des de l’obertura de negoci com fins la venda del negoci. És  un acompanyament que no existeix cap altre lloc, si vols aquest acompanyament, normalment son organismes privats i molt lucratius.

Reemprenedors: Que faci el que li agrada, important, que tiri endavant seguint el camí que calgui.