http://elfar.cat
Publicat el 16-05-2018
Data d'inici: 16-05-2018
Data final: 16-05-2018
El Centre de Serveis a les Empreses de Molins de Rei ha estat presentat com a cas d’èxit per la Diputació de Barcelona. El motiu és la seva ràtio d’èxit en l’assessorament a emprenedors. I és que el 79,2% de les empreses que es van crear assessorades pels serveis municipals durant el període 2011-2014 continuaven actives al cap de tres anys. Tres anys és el termini que els experts fixen per determinar si una empresa ha superat les dificultats de la seva creació i té viabilitat a mig i llarg termini.
Concretament les dades de les empreses fundades l’any 2014 demostren que la taxa de supervivència als tres anys se situava al 76,4% a Molins de Rei, al 59,2% al Baix Llobregat i al 62,1% a la demarcació de Barcelona, on en total hi ha 45 Centres Locals de Serveis a les Empreses.
De mitjana, les empreses que es van crear entre 2011 i 2014 i que es mantenen en funcionament compten amb 2,2 treballadors. A més, un 28% d’aquestes empreses han facturat més de 50.000 euros anuals. De l’enquesta elaborada per la Diputació també es desprèn que el 32% de les empreses locals en funcionament des de 2014 té bones expectatives per l’any vinent.
Els motius d’aquestes bones dades rauen en diferents factors: Dos punts d’atenció ubicats estratègicament, el creixement continuat del servei des de la seva creació l’any 2007: procediments de qualitat, l'estructura especialitzada, els recursos, l'acompanyament exhausitiu, la derivació i el treball transversal.
Durant l’any 2014 el Centre de Serveis a les Empreses de Molins de Rei va informar 284 persones i en va assessorar 201. En total es van treballar 55 plans de negoci que van acabar concretar-se en la creació de 44 empreses.
Durant la roda de premsa de presentació de tots aquests resultats també s’ha presentat el cas d’èxit de Núria Cera, una emprenedora molinenca que fa cinc anys va decidir crear la seva pròpia marca de roba infantil i que va demanar l’assistència de l’Ajuntament de Molins i de la Cambra de Comerç. Avui la Núria és la propietària de MELICO, té una botiga de roba a Barcelona, ven a mercats dels Estats Units i l’Equador i també ven per Internet a través de www.melico.es.
Tercer punt Reempresa amb millors resultats
D'altra banda, la Diputació de Barcelona situa Molins de Rei com el tercer punt Reempresa amb millors resultats entre gener del 2016 i desembre del 2017. Només els punts de Sabadell i Mataró obtenen millors registres. Des de la creació del punt a l’any 2010, Molins de Rei ha ajudat a traspassar 29 empreses a nous emprenedors.
Reempresa és un programa mitjançant el qual les persones emprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de creació. Amb aquest procés es mantenen tots els actius de l’empresa, que continua en funcionament i mantenint els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i els proveïdors.
A la demarcació de Barcelona hi ha 35 punts Reempresa, que donen servei a diferents municipis. En el cas de Molins de Rei, la seva àrea d’influència abasta fins a Sant Feliu de Llobregat o Sant Vicenç dels Horts.
En aquests dos anys analitzats s’han concretat a Molins de Rei 17 plans de negoci Reempresa (el màxim de tot el país) i 6 traspassos.
Font: http://elfar.cat