Reempresa evita el tancament de 141 negocis a Terrassa

https://elmon.cat

Publicat el 08-02-2019

Data d'inici: 08-02-2019

Data final: 08-02-2019



L’Ajuntament de Terrassa i el Centre de Reempresa de Catalunya han fet balanç del resultats del programa a la ciutat en un acte que ha tingut lloc aquest matí a la sala d’actes del Vapor Gran. La ciutat disposa, des del març del 2013, d’un punt d’atenció de la Reempresa ubicat a la seu de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) del Vapor Gran on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

A l’acte hi ha participat l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra així com també el president de la patronal Cecot i de Reempresa, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya i president d’Autoocupació, Albert Colomer. L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha definit Reempresa com a “una eina molt útil per aconseguir que la nostra ciutat no perdi tot allò que ha costat tant de construir com són les empreses i negocis que conformen el nostre teixit empresarial”. Per la seva banda, el president de Cecot i de Reempresa, Antoni Abad, ha destacat la importància de “treballar conjuntament amb institucions com la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Terrassa” per “ajudar que totes aquelles persones que per un motiu o altre no poden seguir portant el seu negoci puguin passar el seu testimoni a un o una nova reemprenedora perquè li doni continuïtat”.
Per últim, la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, ha volgut posar en valor la “gran tasca que duen a terme tots els tècnics dels 35 punts d’atenció de Reempresa a la província” i el “compromís de la Diputació de Barcelona perquè el programa Reempresa continuï ajudant a salvar empreses a tot el territori”. La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot mantenen un acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses.

Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent. L’acord significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar i evita el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

306 llocs de treball salvaguardats a la ciutat de Terrassa gràcies a Reempresa

Durant el període 2012-2018, hi va haver un total de 901 reempreses d’èxit a la província de Barcelona que van generar una inversió induïda de més de 40M d’euros. Fins el 2018 es van inscriure al programa més de 4.609 persones reemprenedores i 2.591 empreses cedents. A la ciutat de Terrassa hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 141 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 5,4M d’euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 300 llocs de treball a la ciutat. Pel que fa al global de Catalunya, el nombre de reempreses d’èxit ja supera les 1.970 generant una inversió induïda de més de 93M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35,1% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 31% i un 27,5% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6,2% restant.

Font: 

Reempresa als mitjans