elmon.cat
Publicat el 30-10-2017
Data d'inici: 30-10-2017
Data final: 30-10-2017
El president de TerrassaCentre, Xavi Linares, i el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa a les empreses associades a l’associació de comerciants TerrassaCentre.
Amb aquest acord de col·laboració, tant TerrassaCentre com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i el manteniment i creació de llocs de treball i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.
Per Xavi Linares, president de TerrassaCentre, aquest conveni de col·laboració amb la Cecot i Reempresa “permetrà fer més fort el teixit comercial de la ciutat” i ajudarà a “eliminar definitivament els cartells d’ES TRASPASSA dels locals comercials” del centre de Terrassa.
Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, ha valorat molt positivament aquest acord i ha destacat la importància de “poder treballar conjuntament amb TerrassaCentre i tots els seus associats per donar-los una alternativa tan si volen traspassar el seu comerç com si volen créixer adquirint-ne un altre”.
TerrassaCentre és l’associació de comerciants del centre de Terrassa. Representa i defensa els interessos del sector davant les administracions i porta a terme iniciatives per promocionar l’activitat comercial a la seva zona d’influència.
Així doncs, a partir d’aquest mes d’octubre, les empreses associades a TerrassaCentre podran adreçar-se als punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran atenció personalitzada. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial dels comerços i establiments associats a TerrassaCentre i per l’altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació.
Les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració entre diferents institucions i associacions amb l’objectiu de fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.
Afavorir la continuïtat d'empreses
Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.
Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 1.400 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 62 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat prop de 4.000 llocs de treball a Catalunya. El sector del comerç representa un 35,3% de totes les cessions al conjunt del país. Un 18% de les cessions del sector del comerç s’han donat al Vallès Occidental.
Per altra banda, els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (30%) fins a canvis de professió (12,5%) o per problemes de salut (7,57%).
L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa a la ciutat i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.
Font: elmon.cat