Vilafranca renova el seu compromís amb Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses locals

https://www.eixdiari.cat

Publicat el 19-02-2019

Data d'inici: 19-02-2019

Data final: 19-02-2019



L’Ajuntament de Vilafranca va renovar divendres el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. La vila disposa, des de l’abril del 2013, d’un punt d’atenció de Reempresa ubicat al Centre Àgora, on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones emprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

A l’acte hi va participar el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, així com també el president de la patronal Cecot i de Reempresa, Antoni Abad, i el director del Centre Reempresa de Catalunya i president d’Autoocupació, Albert Colomer.

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot mantenen un acord de col·laboració per consolidar Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat. 

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent.

Des de 2012 fins ara hi ha hagut a tot Catalunya més de 2.100  empreses comprades i venudes per aquest sistema, amb una volum d’inversió induïda d’uns 100 MEUR. Fins al 2018 es van inscriure al programa més de 4.609 persones reemprenedores i 2.591 empreses cedents. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 31% i un 27,5% de les reempreses d’èxit, respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6,5% restant.

A Vilafranca del Penedès hi ha hagut un total de 23 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 2,5M d’euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 75 llocs de treball a la comarca.

Joan Manel Montfort va recordar que des de l’Ajuntament de Vilafranca “cobrim tot el cicle de vida de les empreses. Des de tallers d’emprenedoria a les escoles, el programa Creajove per despertat la creativitat empresarial en els més joves, l’assessoria i la formació als emprenedors des del Centre Àgora i el projecte Reempresa, que ajuda  a mantenir viables empreses existents”. El regidor de Promoció Econòmica va fer èmfasi que el punt de Reempresa de Vilafranca “forma part d’una xarxa a nivell molt extensa a nivell de país i és de caire comarcal. Reempresa és un projecte d’èxit, premiat a nivell europeu, una excel·lent mostra de col·laboració público-privada, que encara té molt de recorregut”.

Font: https://www.eixdiari.cat

Reempresa als mitjans