Publicat el 27-10-2015
1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?
Sóc enginyera informàtica amb un màster de Interacció persona ordinador i diversos cursos de disseny. He estat treballant de programadora informàtica.
2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
Tot tipus de servei de copisteria i apart realització de vinils per camions, cotxes, parets, vidres, etc. I tot tipus de rètols. També cal destacar la part de merchandising i estampació de camisetes.
3. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?
El sentir-me totalment bloquejada diàriament i sense ganes de res, però vaig començar a buscar per Internet oportunitats per fer un canvi radical i vaig veure aquesta oportunitat, a més de que aquest sector sempre l’havia dut a terme per hobby, des de casa per projectes personals.
4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?
Necessitava sentir-me còmoda i volia un sector on pugues utilitzar la creativitat, la continua variació de projectes i la part de disseny de la informàtica. La cerca va durar relativament poc, unes setmanetes, perquè sabia que el que volia era aquesta mateixa, el que si que va durar un anyet pràcticament va ser el afrontar totes les pors i emprendre el camí.
5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
Vaig parlar amb els cedents un setembre, però tenia massa por i ho vaig deixar córrer, però per altres decisions errònies va tornar a aparèixer la oportunitat el juny de l’any després i no ho vaig poder deixar escapar un altre cop. Des del primer dia la relació i les negociacions amb els anteriors propietaris ha sigut molt bona.
6. De quina manera ha finançat la Reempresa?
Amb moltíssima ajuda de la família i amb un préstec del Banc Sabadell.
7. Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?
Més que demanar-s’ho, va sortir d'ella, i ha sigut lo millor que m’ha pogut oferir, perquè aquest temps conjunt és un continu aprenentatge que si no hi hagués set, tot hagués sigut molt més dur.
8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
De la gestoria que em porta els papers, perquè solament em faltaria això.
9. Què us ha aportat Reempresa?
Per mi ha sigut molt important, perquè en els primer moments que no saps que fer, i et sents sol, sempre hi esteu al costat per ajudar i donar suport amb tot. I amb energia positiva!
10. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?
Sí, ho he intentat fer tot el proposat, perquè crec que és molt útil pel futur dels nous emprenedors.
11. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
Totalment, crec que és molt més positiu això, perquè la empresa ja té el seu ritme, i et facilita molt els clients. Lo que destacaria de dur, no de dolent, és que cal ficar moltes hores i molt esforç per a que puguis enganxar-te al ritme que ja porta l’empresa i que el client demana des del minut 0.
12. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?
Les sensacions que he viscut en aquesta experiència han sigut molt bones, i ho tornaria a fer amb els ulls tancats. Al igual que estar en contacte amb Reempresa, perquè m’ha aportat moltes coses bones, en especial fer menció a la Marta Aguilar, que des del primer curs que vaig fer fa molts anys ha sigut una gran ajuda i destacar la gran energia positiva que desprèn.
13. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?
Segurament hi hagi dies que ho vulgui parar tot i que creurà que s’ha equivocat, que pari un moment, pensi si realment és el que li farà feliç i que lluiti per aconseguir-ho, que es recolzi a les ajudes que ens faciliten des de Reempresa i que es carregui de forces, perquè també s’ha de dir que és un camí dur però molt gratificant.