Publicat el 03-10-2013
Entre les empreses traspassades hi ha Ibor, de Cerdanyola, que ara és a mans d’un empresari del mateix municipi que buscava reorientar el seu negoci de distribució de premsa diària. Antoni Fornés n’és el responsable.
L’Antoni Fornés és un empresari de Cerdanyola que es dedicava a la distribució de premsa diària a tot el Vallès. La disminució de l’activitat ia la voluntat de reorientar el negoci el van dur a trucar la porta de la CECOT.Buscava una empresa del mateix municipi que es traspassés per jubiliació dels propietaris. Va establir contacte amb IBOR, dedicada a la fabricació de llevataps i elements relacionats amb el vi. De seguida es va entendre amb el matrimoni que en tenia la propietat i des del juny combina aquesta activitat amb la distribució de diaris a la comarca.
Fornés explica que “vinc del món de la producció industrial. Nosaltres fabricàvem fornitures i teníem una empresa gran i ara volia alguna cosaque tingués una part productiva, una part de disseny i que exportés. I sobretot que no hi hagués socis, que els soci fos una persona gran i que el motiu de la cessió fos la jubilació.”
IBOR te patentat el Puigpull, un model de llevataps únic que assegura l’extracció del tap de suro sense que es trenqui gràcies a la seva acció completament vertical. L’ensamblatge de les peces es fa al taller d’Antoni Fornés d’aquí es distribueix als seus clients d’arreu del món, bàsicament bodegues i grups de restauració. Ara aquest empresari està treballant en la millora del producte.El servei de Reempresa el va crear la Cecot per donar contonuitat a negocis viables condemnats a desapareixer per jubilació dels seus propietaris o per la impossibilitat d’afrontar grans inversions. La patronal busca emprenedors interessats en desenvolupar una activitat empresarial sense haver de començar de zero i buscar clients nous.
Pel president de la Cecot, Antoni Abad, “hi ha moltes persones a l’atur que veuen en reempresa una manera de torna a estar actius i guanyar-se la vida d’una manera diferent. I a més no només analitzen l’empresa que estan intentant comprar sinó que a més ho volen fer millors.”
Des que es va posar en marxa el servei de Reempresa, s’han traspassat amb èxit 125 empreses, la majoria restaurants però també tallers industrials.