Publicat el 20-05-2020
Quant temps fa que vas reemprendre el negoci i com vas conèixer Reempresa?
Vaig reemprendre el negoci el 19 de juny de 2019. Vaig conèixer Reempresa perquè un familiar me'n va parlar. Jo era clienta de la botiga que en aquell moment duia una altra persona. Hi comprava sovint i ens aveníem força. L'acompanyava a comprar a l'engròs i fins i tot l'havia ajudat a muntar i dissenyar els aparadors.
Aquesta botiga va inaugurar-se l'any 2016 i des d'aquell moment fins al dia que em vaig plantejar comprar-la ja havia generat fidelització i una imatge positiva cap a les clientes. En adonar-me que tancava per motius personals i aliens al bon funcionament d'aquesta, em vaig posar en contacte amb la propietària.
Com t'ha ajudat Reempresa?
Amb la propietària vam iniciar una negociació, on em va presentar les dades econòmiques del negoci, ingressos i despeses i el marge de benefici que podia generar. En aquell moment, sent la primera vegada que anava a comprar un negoci amb tot el que això suposava, necessitava ajuda o assessorament d'un expert, per saber si realment era un negoci rendible. Va ser en aquell moment que vaig decidir recórrer a Reempresa i rebre aquesta ajuda.
Entendre i valorar aspectes importants abans de comprar el negoci, veure quines són les despeses que havia de contemplar per determinar el risc, etc. Reempresa m'ha ajudat a saber com i on recaptar tota la informació per a la compra del negoci així com valorar aspectes econòmics d'aquest.
A més de la preparació i acompanyament per a la realització del contracte de compravenda, procés que desconeixia, en el qual vaig valorar molt positivament la figura d'una persona que amb un punt de vista objectiu va guiar i gestionar aquest procés. Destaco el suport del personal de Reempresa en fer entendre de manera fàcil i amena tot el procés de la compravenda.
Com t'has adaptat a la nova realitat generada per la COVID-19?
La botiga tenia una presència digital molt baixa i només utilitzava les dues xarxes socials principals on troba el seu públic objectiu, Facebook i Instagram. Arran de la crisi sanitària actual, amb l'aparició del COVID-19, molts comerços del sector tèxtil han vist com la seva inversió en roba de la temporada de primavera 2020, ha quedat estocada i sense cap sortida, fent que aquest material perdi valor i no es pugui vendre, almenys sense descompte.
La inversió en estoc i un inexistent flux de caixa, ha fet que molts comerços hagin vist l'abisme. Alguns han hagut de buscar maneres de generar el mínim d'ingressos per poder fer front a les despeses bàsiques del negoci, a més de negociar el lloguer amb els propietaris del local i demanar moratòries en alguns subministres.
A tot això, li hem de sumar despeses per a fer les mínimes modificacions en mesures de seguretat per a la reobertura del negoci. Un darrer factor i no menys important, és el poder adquisitiu que tindrà la població per a realitzar compres que no siguin de caràcter bàsic. És per tant molt important, que els negocis a peu de carrer es reinventin i facin el darrer esforç per anar més enllà de la seva població, utilitzant els mitjans digitals dels quals disposem avui dia.
En aquest sentit, Donna Moda i Complements ha hagut de replantejar el canal de venda tradicional (botiga física), fent comandes via whatsapp i apropant la comanda a casa dels clients, extremant les mesures de seguretat. També he aprofitat per crear un web i generar tot el contingut des de zero: realització de les fotografies del producte, pujar-les al web i ordenar-les per mostrar el producte d'una manera correcte cap a l'usuari. Per això he aprofitat els darrers recursos per digitalitzar la botiga de barri i poder oferir la roba arreu del territori espanyol, gràcies a l'obertura de la pàgina web www.donna-moda.com .