La Diputació i la Cecot presenten el programa Reempresa per a municipis petits

https://lallagostainforma.cat

Publish on 12-11-2020

Start date: 12-11-2020

End date: 12-11-2020



La signatura d’aquest conveni coincideix en un moment de forta inestabilitat econòmica en el qual es preveu el tancament de molts negocis a causa de la situació generada per la Covid-19. Les dues institucions sumen esforços per evitar el tancament de negocis i ajudar a mantenir viu el teixit empresarial del conjunt de la demarcació. L’acord, que té vigència fins al 2021, té prevista l’atenció telemàtica així com l’organització de sessions informatives, suport i acompanyament gratuït per a totes les persones interessades.

Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i la fundació Autoocupació que té per objectiu fomentar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis per falta de relleu.  

El diputat de Comerç i alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, i el president de la Cecot, Antoni Abad, han estat els encarregats de presentar el programa en una videoconferència. Sierra ha dit que “l’activitat econòmica necessita d’una ràpida resposta de les administracions” i és en aquest sentit en el qual s’emmarca l’acord de la Diputació de Barcelona amb la Cecot.

Per la seva part, Antoni Abad ha remarcat “la importància del comerç local”“Ara més que mai toca fer reempresa”, ha afegit.

El projecte Reempresa municipis petits compta amb un pressupost de 153.000 euros, dels quals la Diputació aportarà el 75% i la Cecot, el 25% restant. Els comerços interessats poden accedir al web reempresa.org/municipispetits.

Per tal de millorar la transmissibilitat de les parades i apropar els avantatges d’instal·lar-se en un mercat municipal, la Diputació de Barcelona i Reempresa van posar en marxa l’any 2017 Reempresa Mercats Municipals, un programa del qual també s’ha beneficiat el Mercat Municipal de la Llagosta. Des d’aleshores, s’ha evitat el tancament de més de 70 parades en la norantena de mercats de la demarcació en els quals s’ofereix el servei.

Font: lallagostainforma.cat | Article

Reempresa als mitjans