Entrevistes Reempresa: Pere Castells i Jordi Galindo

Publish on 16-12-2015



Entrevistes a Pere Castells, cedent de Reempresa i Jordi Galindo, reemprenedor de Reempresa

ENTREVISTA A PERE CASTELLS, CEDENT DE REEMPRESA

1. Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa que ha cedit recentment?
 És una empresa d’instal·lacions elèctriques, aspiració centralitzada, transport pneumàtic, extracció de fums i pols, i protecció de sobretensions de llamp.

2. Per què va decidir posar-la a la venda?
 Perquè tenia ganes de jubilar-me. Ja he fet els 65.

3. Quin tipus de reemprendor necessitava la seva empresa? Quin era el perfil idoni?
 Necessitava una persona amb visió i ambició comercial. Un instal·lador que conegués el mercat i les noves tecnologies per adaptar l’empresa als nous temps.

4. Quin servei li ha ofert Reempresa? Per què va decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya?
 M’ha estat molt útil com a punt de trobada, com a plataforma de contacte per localitzar el perfil idoni que agafés el relleu de l’empresa. Abans de contactar amb el Centre de Reempresa de Catalunya havia parlat amb diverses persones pel meu compte, però no n’havia obtingut cap resposta. Amb Reempresa vaig trobar el perfil adequat i he culminat el procés formalitzant el contracte de cessió.

5. Creu que és important proposar-li al reemprenedor interessat un període de treball en comú per transmetre el know-know empresarial?
 Sí, en el nostre sector és basic per facilitar la transició, especialment a l’hora de fidelitzar la cartera de clients que ja teníem consolidada.

6. Com han estat els processos de matching i les negociacions amb els diferents interessats que ha tingut la seva empresa?
 Inicialment manteníem dues o tres reunions amb els interessats en el contacte. Si vèiem que els perfils eren els adequats, n’organitzàvem altres per explicar com funcionava l’empresa, que els reemprenedors la veiessin des de dins i la visquessin per fer-se-la seva. A partir d’aquí, calia tancar els serrells negociant.

7. Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa d’un projecte de negoci. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hauria agradat disposar d’aquesta oportunitat?
 Ho valoro molt positivament. Per a mi, com a cedent, el procés ha estat molt confortable. No només per la vessant econòmica, sinó també per la tranquil·litat que em dóna saber que algú seguirà atenent els clients que han dipositat la seva confiança en els meus serveis durant tot aquest temps. A més, el teu projecte empresarial és vist per algú de fora que li dóna una visió actualitzada, i això és engrescador. Per al reemprenedor és una manera de saber que el primer dia de posar-se al capdavant del projecte ja facturarà, i això fa que se la jugui una mica menys.

ENTREVISTA A JORDI GALINDO, REEMPRENEDOR DE REEMPRESA

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?
 Tinc un grau de Formació Professional en Tècnic Electrònic. M’he dedicat durant més de 25 anys al sector de les instal·lacions, els manteniments i la construcció. Sempre com a treballador contractat. Fins ara mai no havia liderat el meu projecte empresarial.

2. Quina és l’activitat de l’empresa que ara gestiona?
 Ens dediquem a les instal·lacions elèctriques, d’aigua i de calefacció, i al transport pneumàtic. A més, també instal·lem sistemes de captació i extracció de fums i sistemes d’aspiració centralitzats.

3. Quines van ser les motivacions que el van dur a reemprendre?
 Havia estat treballant durant més de 25 anys per a tercers en aquest sector i tenia ganes de treballar pel meu compte, liderant un projecte.

4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?
 La cerca va durar un any. Vaig fer dues entrevistes amb altres cedents d’empreses, però no ens vam arribar a entendre per motius diversos. En canvi, amb l’empresa Castells Vic de seguida vam encaixar perquè era un perfil que ens agradava per la similitud de la feina que ells feien i que jo sempre havia desenvolupat.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
 Van allargar-se uns tres mesos, però no va ser complicat entendre’s, perquè des del principi hi va haver una bona sintonia.

6. De quina manera ha finançat la reempresa?
 Una part l’hem finançada amb fons propis i la resta a través d’un crèdit bancari.

7. Va demanar al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-know empresarial?
 Tant ells com nosaltres vam entendre que era molt necessari, i el vam fer durant nou mesos. Primer, abans de signar el contracte, vam treballar conjuntament durant mig any i, una vegada rubricat, tres mesos més. El període ha estat molt útil perquè ens ha permès endinsar-nos en la realitat de l’empresa, detectar les seves necessitats i mancances i, alhora, veure quines són les projeccions de futur que té.

8. Ha utilitzat l’empresa d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
 Des del servei de Reempresa ens van donar suport, però també ens vam assessorar a través dels tècnics de la CECOT, bàsicament en temes fiscals i de màrqueting.

9. Què li ha semblat l’experiència?
 En surto molt satisfet perquè he pogut engegar el meu propi projecte empresarial, incorporant la meva visió a una organització que ja funcionava i agafant-ne el relleu. Començar des de zero sempre és més arriscat i, en aquest cas, estic molt content d’haver trobar un projecte que respon a la meva manera d’entendre el futur professional.