Comprar un negoci també és (i ha de ser) cosa de dones

Publish on 08-03-2019

Start date: 07-03-2019

End date: 07-03-2019



En el marc de la celebració del Dia de la Dona Treballadora hem elaborat un petit informe per donar visibilitat al paper de la dona a l’hora de comprar o vendre un negoci a través del Centre de Reempresa de Catalunya i donar veu a algunes de les valentes que s’han animat a autoocupar-se comprant un negoci que ja estava en funcionament. I és que tot i que cada vegada són més les dones que decideixen emprendre un negoci al nostre país, encara no hi ha paritat ni en els casos de dones que busquen un relleu per vendre el seu negoci ni tampoc en aquelles que decideixen adquirir-ne un. 

 

Un 38% de les persones reemprenedores son dones

Segons dades de finals del 2018, un 38% de les persones que van reemprendre un negoci a través del Centre de Reempresa de Catalunya eren dones. Aquesta xifra contrasta amb el total de dones que venen a Reempresa a cedir el testimoni de la seva empresa a una nova persona emprenedora: un 45% de les empreses cedides estaven regentades pel col·lectiu femení.

 

Els negocis del sector comerç, els més reempresos per dones

Una gran part de les dones reemprenedores han agafat el testimoni d’un negoci del sector comerç (42,5%) mentre que la resta ho ha fet del sector serveis (27,5%) i de la hostaleria (27,5%). Com a contraposició, només un 2% de les dones que han reemprès ho han fet adquirint una empresa del sector industrial.

 

Reempreses d’èxit amb segell femení

La Rosa va reemprendre fa poc més de sis mesos, l’Anxoveta, una botiga dedicada a la venda de productes de pesca salada i tot tipus de productes gourmet a Cardedeu. Ella era conscient que la situació actual feia difícil que pogués incorporar-se en el món laboral i per aquest motiu va decidir acudir a Reempresa i autoocupar-se. L’exemple de la Rosa és només un dels centenars que hi ha a Reempresa.

 

Al-final-cedent-i-reemprenedora-volem-el-mateix-que-el-negoci-continui-obert-durant-molts-anys
espaiblanc

Un altre d’aquests casos és el RED AC Cultura, una pastisseria artesanal creativa ubicada al Poblenou que la Isabel va cedir a la Silvana fa poc més de quatre setmanes. La reemprenedora tenia ganes de començar el seu projecte personal i va acudir a Barcelona Activa perquè l’ajudessin a aconseguir-ho. Allà va conèixer el Pla de Transmissió Empresarial als barris que gestionem juntament amb Barcelona Activa on vam ajudar-la a trobar l’empresa que encaixés perfectament amb les seves necessitats.

 

La realitat és que des del 2011 any, en que va néixer Reempresa, cada cop són més les persones que decideixen reemprendre un negoci. I en el cas de les dones també és així: L’any 2012 només hi va haver 25 dones que adquirissin una empresa a través del servei de  Reempresa mentre que l’any passat ja en van ser més de 215.

 

Amb tot, des del Centre de Reempresa de Catalunya treballem, i ho seguirem fent, per ajudar a totes aquelles persones, dones i homes, que vulguin emprendre puguin fer-ho a través de la compra d’un negoci que ja està en funcionament i a superar junts els reptes que l’empresa i l’emprenedoria ens posen dia rere dia al davant.

Informacions d’interès